MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A barokk művészete

: A barokk művészete

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Festészet Szobrászat Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

349 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631317927

tartalom:

"A kötet az európai barokk művészet mintegy százötven éves történetét mutatja be. Magyar nyelven, hasonló terjedelemben még nem jelent meg összefoglalás erről az utóbbi időkig méltánytalanul elhanyagolt, oly kevéssé "népszerű" korszakról. Pedig az a kor, amelynek építészetével, szobrászatával és festészetével a könyv lapjain megismerkedünk, igen fontos előzménye a XX. századi kultúrának. Természettudományos felfedezései nélkül elképzelhetetlen lenne a modern technika legtöbb ága, irodalmi alkotásai, zeneművei nélkül pedig szegényebb lenne a mai ember szellemi horizontja. Kelényi György munkája a XVII-XVIII. század olyan kiválóságai, mint Newton, Descartes és Shakespeare mellé a barokk művészet óriásait - Berninit, Rubenst, Rembrandtot, Velazquezt - kívánja állítani. Megelevenednek a kor jelentős építtetői, pompakedvelő főurai és pápái. Megismerkedünk az ellenreformáció művészetével, a "világ fővárosává" váló Róma fejlődésével, a magánpalotákkal benépesülő új párizsi városrészekkel és XIV. Lajos versailles-i udvarával. A tanulmány részletesen foglalkozik a barokkban megszülető új festői műfajokkal, azaz a tájkép, a csendélet, az életkép, az intérieur korbeli változataival, amelyek napjainkig továbbélve művészeti kultúránk fontos szegmentumát alkotják. A kötet nemcsak a barokk művészet nagy haszonnal forgatható kézikönyve, hanem kellényi György racionális ugyanakkor láttató erejű stílusa révén élvezetes olvasmány is. A kötetet 249 fekete-fehér és 17 színes kép illusztrálja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!