MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A szegedi templomtér

: A szegedi templomtér

Kiadás:

Budapest, 1932

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Építészet Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

93 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Rerrich Béla (1881 – 1932) műépítész, kertépítőművész. A hazai tájépítészet úttörője Rerrich Béla, nemcsak önmagában az épületek, s azok célszerűségére és esztétikai megjelenítésére helyezte a hangsúlyt, hanem arra is, hogyan illik bele az épített környezet az adott természeti- és emberi kulturális környezetbe. Rerrich Béla mind a püspöki palota, mind a klinikák kertjeit megtervezte és megvalósította mint kertépítőművész. Közben jött a második világháború, s a sok változás, a kertművészeti elemek egyszerűsödtek mind a püspöki palotában, mind a városban. Mostanság kezd fellendülni a park- és kertkultúra, olyannyira, hogy már a Dóm téren is virágos ládákat helyeztek el, holott eddig a Dóm térnek egyetlen kapcsolata volt a természettel, s pedig a fölötte elterülő mediterrán ég, s ez is biztosította nemes egyszerűségét és fenségességét. Változnak az idők.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!