MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A templom. Múlt, jelen és jövő felülmúlhatatlan alkotása, az örök-templom Santo Stefano Rotondo, az apokalipszis Új Jeruzsálemének szent városa

: A templom. Múlt, jelen és jövő felülmúlhatatlan alkotása, az örök-templom Santo Stefano Rotondo, az apokalipszis Új Jeruzsálemének szent városa

Kiadás:

h. n., 1975

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Építészet Régészet Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

70 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A római Santo Stefano bazilika, amint azt a korabeli illetve középkori források tanúsítják, a késő ókor rendkívüli létesítményei közé tartozik. Elmondhatjuk, hogy az antikvitás kora végének utolsó monumentális alkotása, amely a nagy császári bazilikák stílusában épült. A bazilikát a Liber Pontificalis feljegyzése szerint a 468 és 472 között uralkodott I. Simplicius pápa szentelte fel. A körtemplom Szent István első vértanú nevét viseli, akit Jeruzsálem kapuinál Kr. u. 35 körül köveztek halálra. Holttestét 415-ben fedezték fel, majd ünnepélyesen Jeruzsálembe szállították. Tisztelete ekkor rendkívül gyorsan elterjedt, részben Szent Ágoston írásainak is köszönhetően."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!