MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Ácsszerkezetek

, : Ácsszerkezetek

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szakközépiskolai Tankönyv

Terjedelem:

247 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ez a könyv eredetileg a technikai oktatás céljaira készült. Feladata azoknak az ácsszerkezeteknek a bemutatása, amelyek az építész-technikus gyakorlatában előfordulnak. A szabadforgalmi kiadás a tankönyv első kiadása nyomán készült, amelynek tartalma az ácsszerkezetek egész területét felöleli, ezért a gyakorlatban dolgozó szakemberek jó segédkönyve lehet. A rövid bevezetés az ácsmunkák múltjával és fejlődésével ismerteti meg az olvasót és kijelöli az ácsmunkák területén található feladatokat. A felhasználandó anyagok tulajdonságainak részletezése után rátér a szerkezetek tárgyalására. A fakötések átfogó ismertetése a kötési elveket tárgyalja, majd ezek konkrét alkalmazását a födémeknél, falaknál, lépcsőknél és fedélszékeknél mutatja be számos ábrával. Az állványozó munkák taglalása során az állványok anyagaival és rendeltetésével foglalkozik. Részletesen leírja az épületen előforduló állványtípusokat, kitér az állványok tervezésének problémáira és a kivitelezés módozataira. Minden állványfajtánál részletezi az oda vonatkozó balesetelhárítási rendszabályokat és az anyag kezelésére vonatkozó előírásokat. A zsaluzó ácsmunkák, a zsaluzat rendeltetésének ismertetése után a fontosabb követelményeket tárgyalja, különös tekintettel az anyagtakarékosságra. A zsaluszerkezetek részletezése a szemléltető ábrák segítségével feltárja az olvasó előtt a szerkezetek gyakorlati megvalósításának módozatait és a munka megszervezésének irányelveit."

leírás:

Védőborítója szakadozott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!