MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Andrea Palladio

: Andrea Palladio

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

152 p., ill., 28 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631308685

tartalom:

"Az észak-itáliai késő reneszánsz egyik legnagyobb építésze Andrea Palladio (1508-1580). Működése a Velencei Köztársaság, ezen belül is elsősorban Vicenza és környéke területén teljesedett kis. Számos, azóta is sokat csodált épületet épített: a vicenzai Basilicát, a Loggia del Capitaniatót, a város első állandó színházát, a Teatro olimpicót, több nagyszerű palotát (pl. a Palazzo Chiericatit), a környéken számos villát (mint a Villa Cornarót és a Rotondának nevezett Villa caprát is) s Velence néhány jelentős templomát (pl. San Giorgio Maggiore, Il Redentore). Palladiót "a késő XVI. század legharmonikusabb és leghiggadtabb építészének" nevezi . Pevsner európai építészettörténetében, aki (Róma komolyságát egyesíti észak-Itália derűs nagyvonalúságával és tökéletesen egyéni könnyedséggel, amelyet egyetlen kortársa sem tudott megvalósítani". Hatása Európa-szerte szétsugárzott a XVIII. század során: alapvetően befolyásolta az angol klasszicista építészetet éppúgy, mint ahogy az ő épületei kedvéért zarándokolt el vicenzába sok más művész között még Goethe is. Befolyását épületei mellett legalább annyira nagy elméleti munájának köszönheti, mely I Quattro Libri dell'Architettura címmel 1570-ben jelent meg először Velencében - hogy azóta lefordítva a világnyelvekre is, mintegy negyedszáz kiadásban lásson napvilágot. Hajnóczi Gábor könyve az elméletíró Palladióból indul ki, bemutatva és elemezve, értelmeze Palladio építészetelméletét. Minden esetben erre vonatkoztatva, az elméletet, az építészeti programot és a megvalósulást összevetve mutatja be Palladio életművét, a legjelentősebb alkotásokat alaprajzzal, metszetekkel és fekete-fehér képekkel is közelebb hozva az olvasóhoz. Műve magyar nyelvek elsőként mutatja be Palladio teljes munkásságát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!