MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Előtervezés - mélyépítés, 1985

Előtervezés - mélyépítés, 1985

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1985

Kiadó:

Földmérő és Talajvizsgáló Vállalat

Kategóriák:

Építészet Matematika Vízügy Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

219 p., 60 tbl.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"25 évvel ezelőtt még bizonygatni kellett a fotogrammetriai tevékenység jelentőségét és gazdaságosságát és csak perspektívikusan kerülhetett felválzolásra a tervezés automatizálása iránti igény. Ma már műhold felvételek segítségével készülnek bizonyos térképezési munkák, korszerű automata vagy félautomata fotogrammetriai kiértékelő műszerekkel. Széles körben bővült a felhasználási lehetőség, és elindult a megvalósulás útján az automatizált műszaki tervezés is. A mind korszerűbb számítógépek, a fiatal mérnökök korszerűbb képzettsége és a tervszerű, előre látott fejlesztés tették ezt lehetővé. Az építmények mozgásmérésének és tágabb értelemben kitűzésének problémáját a 25 év előtti évkönyv még a hagyományos módszerek korszerűsítésével kívánta megoldani, a maiban már a lézertechnika, az elektromágneses távmérők felhasználása mindennapos tényként szerepel. Felvetődik a központi adatbankok, a kódteodolitok, kódtahiméterek felhasználásával történő interaktív (tervező-számítógép-tervező) tervezés lehetősége is. Óriási utat jártunk meg a geodézia vonatkozásában is, pedig amint azt egyik évkönyvünk előszavában megállapítottam, a geodézia mint ősi tudományág - akkor úgy látszott - viszonylag kevesebb fejlesztési lehetőséget kínál, mint a nemrégiben született tudományágak, pl. a talajmechanika. A 35 évre visszapillantó, igen korszerű vállalat élén álló vezető örömmel regisztrálja itt is, hogy akkori jóslata nem vált be és a geodéziában is - éppúgy, mint más műszaki ágazatokban - bekövetkezett a rohamos fejlődés."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!