MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Háromszéki templomvárak. Erdélyi védőrendszerek a XV-XVIII. században

: Háromszéki templomvárak. Erdélyi védőrendszerek a XV-XVIII. században

Kiadás:

Marosvásárhely, 2002

Kiadó:

Mentor Kiadó

Kategóriák:

Építészet Erdély Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

221 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9735990482

tartalom:

"Erdély délkeleti részén a Kárpát-kanyarulatában, az Olt és Feketeügy völgyében terül el a régi Háromszék, amelynek határai jobbára azonosak a mai Kovászna megyével. Dolgozatunk, amely mintegy két évtizedes gyűjtés eredménye, a megye sajátos építészeti műemlékeinek, a tornyokkal és bástyákkal erődített templomoknak a bemutatását célozza. Munkánk Erdély egyik jellemző építészeti műemlékcsoportjának feldolgozásához csatlakozik. Egy olyan vidék műemlékeiről szól, amely eddig csak igen kis mértékben vált a tudományos feltárás terepévé és a köztudat közkincsévé. Elodázhatatlannak láttuk a részletesebb beszámoló megkezdését, annál is inkább, mert a feudális kori Háromszéken épült templomvárak, bár számos közös elemét tartalmazzák az ország más tájain található templomerősségeknek, mégis a sajátos gazdasági, társadalmi, hadászati és kulturális körülmények hatására helyi jellegű csoportot alkotnak. Minden jellegzetességük ellenére szervesen illeszkednek bele a korabeli műemlékek sorába, mintegy érdekes színfoltot alkotván a keletközép-európai országok műemlékeinek gazdag palettáján."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!