MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Középkori várak

, : Középkori várak

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Szukits Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

324 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9634970508

tartalom:

"A középkor várai manapság is sokakat érdekelnek, egyfelől mert szinte valamennyi építészeti remekmű, másfelől mert a történelemben fontos szerepet játszottak. Könyvünkben J. E. és H. W. Kaufmann erődszakértők és Robert M. Jurga rajzolóművész összevegyítették az európai forrásokat és személyes megfigyeléseiket, hogy megfessék a korszak katonai építészetének egyedülálló portréját. Tudományos alapossággal tárgyalják azt a folyamatot, amelynek során a középkori várak magukba olvasztották a római kori, az európai és a közel-keleti erődítmények jellemző elemeit, továbbá részletesen áttekintik a Brit-szigetek, Írország, Franciaország, Németország, a mór uralom alatt álló Ibéria, továbbá Magyarország, Lengyelország, Oroszország, illetve a Közel-Kelet muzulmán és keresztes várait és megerődített városait. A kötet ismerteti a várak és más, fallal védett létesítmények eredetét és fejlődését, főbb alkotóelemeiket, és széleskörűen tárgyalja a támadó és védelmi eljárásokat, stratégiákat, valamint a korszak folyamán használt ostromeszközöket, amelyeknek megjelenése az építmények többszöri, jelentős módosításához vezetett. A szöveget kísérő, kétszáznál is több fénykép és a mintegy háromszáz aprólékosan kidolgozott vázlat segítségével még mélyebb betekintést nyerhetünk a várak, erődök és megerődített városok jellegzetességeibe."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!