MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Málnai Béla

: Málnai Béla

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Architektúra

Terjedelem:

47 p., 23 t.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

Málnai Béla azok közé az építészek közé tartozik, akik a XX. század első évtizedeiben a szecesszión túllépve, a funkcionalizmus elveihez közeledve, egyszerűbb, tárgyilagosabb építészeti formákra törekedtek. Munkássága Lechner Ödön és Lajta Béla útmutatásával és hatásával indul. A század elején Haász Gyulával együtt számos pesti bérházat és a Magyar-Cseh Iparbank (1912-13) épületét tervezi meg. 1908-1911 között szerkesztője a szép kiállítású A Ház című folyóiratnak. A két világháború közötti időszakból néhány színpadi díszletterve és a 30-as évek elején tervezett több villája és bérháza jelentős. A tanulmány nem csupán pályarajz, de korkép is: a századfordulótól a második világháborúig terjedő időszak társadalmi-poltikai viszonyainak és az építészeti fejlődésnek összefüggéseire is rávilágít.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!