MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Régi győri házak

: Régi győri házak

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Építészet Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műemlékeink

Terjedelem:

48 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Okmányok, tervek, rajzok hiányában, nem tudjuk a XVI-XVIII. századi építőmesterek nevét házakhoz kapcsolni. De érdekes párhuzam adódik, ha a házakat építési időrendjükben sorakoztatjuk fel s ugyanakkor időrendbe állítjuk az építészek neveit is. Amíg a XVI-XVII. században inkább olasz építészek neve szerepel, a házak olasz renaissance stílusban épülnek. A német eredetű és német hatás alatt dolgozó magyar mesterek szaporodásával a barokk stílus nyer egyre tágabb teret. Vagyis, ha név szerint nem is, de egy-egy csoportban kereshetjük valamely épület tervezőjét, építőjét. Persze azt nem tudjuk, illetve csak néhányról tudjuk, hogy a felsorolt mesterek közül ki volt tervezőépítész. Faret Péter, Castellan Mihály, Farseti Antal, Landherr Mihály, Jungwürth Károly, Längerer András biztosan az volt, de terveztek győri házat nem győri építőmesterek is. De ha a tervezők neveit nem is ismerjük, munkásságuk eredményeit egybefoglalja a győri Belváros művészi hangulatú városképe."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!