MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Salgótarján új városközpontja

: Salgótarján új városközpontja

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Építészet Fotózás, fotóalbum Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műelemzés

Terjedelem:

55 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A tanulmány, a "Műelemzés" sorozat 2. kötete, fontos feladatot teljesít. Egy művészeti együttest elemezve az egyik legkevésbé értett művészeti ág, az építészet helyes szemléletére neveli a közönséget: mit és hogyan kell nézni az építészeti alkotásban ahhoz, hogy lényege, szépsége közel kerüljön a szemlélőhöz. A salgótarjáni városközpont és az egész újjáépülő város kimagasló példája annak, hogy az építészet milyen ízlésformáló hatással lehet az ember és a társadalom tudatára. Ez a hatás itt, Salgótarjánban a város polgárainak magatartásán szinte mérhető, Hogyan érték el ezt az alkotók? Erről szól az ismert szerző kitűnő elemzése, aki Párizs, Róma, Firenze c. könyvei után hazánk egyik legifjabb és legmodernebb szocialista városával foglalkozik. Metszetek, alaprajzok, és fekete-fehér fotók elevenítik meg előttünk a logikus felépítésű szöveget."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!