MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Szerkezet és forma az építészetben

: Szerkezet és forma az építészetben

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

202 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631042200

tartalom:

"Az építészeti forma, vagyis az épület megjelenése nagymértékben függ az alkalmazott szerkezettől, főként a teherhordó szerkezet konstrukciójától. A díszítmények csak másodlagos jellemzői egy-egy kor építészetének, ill. gyakran e díszítmények épp a szerkezet következményei. A szerkezet és forma kapcsolatának és kölcsönhatásának megismerésére és tudatosítása érdekében a szerző végig vezet a történelmi korokon és jelenünk építészeti áramlatain. Így többek között az ősi szerkezet (a támasz és gerenda) alkalmazása tette lehetővé a mediterrán kultúrák első nagy alkotásainak megépültét, amelyek legszebb példája a görög templom volt. Később a nagy csarnokok, fürdők stb. lefedése csak az etruszkoktól származó római boltozattal valósulhatott meg. A szerkezet további fejlődésének köszönhető a gótikus építészet kialakulása és a reneszánsz kupola is. A modern kor új anyagai és szerkezetei teljesen új formai megoldásokra ösztönöztek. Ezek részletes taglalására is kitér a szerző. Felhívja a figyelmet a laikus szeme elől sokszor rejtett szerkezetek formai következményeire, új térhatásokra, amelyek által új szempontú esztétikai értékelésre is lehetőséget nyújt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!