MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Tata plébánia története

: Tata plébánia története

Kiadás:

Győr, 1909

Kiadó:

Győregyházmegye Könyvsajtója

Kategóriák:

Építészet Helytörténet Magyar történelem Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

260 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Mindazon forrásokat, melyeket művecskénk megírásánál használtunk, a jegyzetekben hűségesen idéztük. Mégis illőnek és helyénvalónak tartjuk itt külön is megemlékezni azon Írókról, kik Tata történetével tüzetesen foglalkoztak és végezték az úttörők fáradtságos, verejtékes munkáját.
Közöttük előljáró Szaiff János k. r. professzor, ki a tatai gimnázium 1855/56-ik évi „Tudósítványá"- ban "Tata mint volt és van" cim alatt irt jeles értekezést. Bizonyos vonatkozásai miatt művének egész kiadását megsemmisítették. Állítólag csak 3 példány maradt meg belőle. Követte őt rendtársa Cserhalmy József, kinek „Visszapillantás Tata múltjára" cimü, csekély terjedelmű és sokkal kisebb becsű értekezése jelent meg, ugyancsak a tatai gimnáziumnak 1873/74-iki Értesítőjében. Wenczell Károly tatai káplán már csak „A plébánia történeté"-re szorítkozott, az „Uj Magyar Sión" 1877-iki évfolyamában közzétett terjedelmes, Ide csak helyi forrásokból merített értekezésében."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!