MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Tudomány, ipar és művészet valamint egyéb írások az építészetről, az iparművészetről és a művészeti oktatásról

: Tudomány, ipar és művészet valamint egyéb írások az építészetről, az iparművészetről és a művészeti oktatásról

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Iparművészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

126 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Gottfried Semper (1803-1879) német építész és elméleti író az elsők között ismerte fel az építészet és a társadalom kapcsolatát, az építész társadalmi felelősségét. A kötetben összegyűjtött tanulmányai az 1851-es londoni világkiállításról szóló beszámolója köré csoportosítva tárgyalják az építészet, az iparművészet és a művészeti oktatás kérdéseit. Írásai nemcsak imponálóan bő és sokoldalú ismeretanyagukkal tűnnek ki, hanem elsősorban azokkal a modern elvekkel, amelyekben már a XX. századi művészet egyes alapkérdései fogalmazódnak meg.
Hangsúlyozza a tervezői és a kivitelezői munka egységét, az egyes művészeti ágak összetartozását, a tárgyakban megtestesülő célszerűséget, mely az anyag, a technika és a társadalmi igények összhangja alapján valósulhat meg. Felvetette a műhelyszerű oktatás kérdéseit éppúgy, mint egy modern múzeum létesítésének feltételeit. Ezekben az elvekben Semper már a Bauhaus előfutáraként mutatkozik meg, e kötet ezért is jelent meg az új Bauhausbücher sorozatban.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!