MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Városokon keresztül

: Városokon keresztül

Kiadás:

Budapest, 1930

Kiadó:

Bíró Miklós

Kategóriák:

Építészet Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

193 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

Vágó József, (Nagyvárad, 1877. december 23. - Salies-de-Béarn, 1947. június 7.) magyar építész, a magyarországi szecessziós építészet kiemelkedő alakja, testvérével, Lászlóval számos jelentős épület tervezője. Közös építészeti munkásságukhoz köthető a Gresham-palota, a Guttenberg-otthon. Legfontosabb épületeiknek egy része megsemmisült a háborúban, másokat erősen átalakítottak, lebontottak. Részt vesz és Le Corbusier-vel együtt első díjat kap a Népszövetségi genfi székházára kiírt pályázaton, de a megvalósult épületen csupán a nagyterem, valamint a könyvtár kialakítása köthető hozzá, a többi rész nem az ő tervei szerint készült el. 1919-ben emigrációba kényszerült, és bár 1926-ban hazatelepül, a kamarába nem veszik vissza, s így hazai megrendelést csak elvétve kap. Vágó élete utolsó szakaszában városrendezési terveket készített, elméleti munkákat publikált, valamint ideálterveket készített a jövő városáról. Ezek közül ma is tanulságos és érdekes a Budapest újjáépítéséhez készített tervek sokasága, a tabáni fürdővárostól a Madách téri új városközponton át a Nyugati-pályaudvar bővítéséig.

leírás:

Gerince félig leszakadt

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!