MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Városom, Velence

: Városom, Velence

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Helytörténet Művelődéstörténet Olaszország története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

117 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Boldogult őseink lelkében a konok akarat erőforrása mellett a szent őrület szikrájának is fel kellett izzania, amikor – több mint ezer esztendeje – hozzáfogtak e rendkívüli életszerkezet megteremtéséhez. Miről is volt szó? Nemcsak arról, hogy lakható területté alakítsanak át egy határtalanul mocsaras vidéket, amelyet szeszélyesen kanyargó csatornák szabdaltak keresztül-kasul. Házakat és templomokat is kellett elmelniök, hogy a tenger partjairól és a lagúna szigeteiről idesereglett nép anyagi és szellemi éhségét kielégítsék. A kietlen ingoványból igazi, a város nevet valóban kiérdemlő várost kellett elővarázsolniok. Őseink szívükbe zárták a lagúna partját, zátonyait, kavargó vizét, ahová egykor apáik a szárazföldről menekültek, menedéket keresvén a dúló barbárok dühe elől. Régi elhagyott városaikra nem gondoltak többé: velenceiek voltak immár, mielőtt Velence megszületett volna...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!