MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Városrekonstrukció. A magyar városok korszerűsítése.

: Városrekonstrukció. A magyar városok korszerűsítése.

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631791750

tartalom:

"A városok megújítása az életkörülményekre és a termelési feltételek alakulására gyakorolt hatása, költségigényessége, környezetformáló jelentősége miatt egyre inkább a társadalmi érdeklődés előterébe került. Bebizonyosodott, hogy a városi élet minősége önmagában épületek, létesítmények korszerűsítése vagy újakkal való felcserélése által lényegesen nem javítható. Ehhez az egész városra, vagy nagyobb kiterjedésű részeire vonatkozó műveletsorozat szükséges, amelynek előirányzása és megvalósítása nagyfokú tervszerűséget kíván meg. A városrekonstrukció mindazoknak a tervszerűen előirányzott és végrehajtott műveleteknek a gyűjtőfogalma, amelyek a városfejlődés által felvetett mennyiségi és minőségi követelmények kielégítését célozzák, és amelyek mindegyikének megvan a maga konkrét célja és megjelenési formája. Ez a tankönyv-szakkönyv - városaink jelenlegi helyzetére és fejlődésük tendenciáira figyelemmel - számba veszi az előttünk álló rekonstrukciós feladatokat és azok megoldásához elméleti alátámasztást kíván adni. Rendszerezetten összefoglalja mindazokat az ismereteket, amelyek tájékoztatnak e feladatok megoldását befolyásoló körülményekről és hozzásegítenek a szükségessé váló műveletek hatékony lebonyolításához. Ilyen célzatú, a témát az alapfogalmak tisztázásától az átfogó jellegű problémákon keresztül, a teendők részletezéséig terjedően tárgyaló mű nemcsak a hazai szakirodalomban úttörő jelentőségű, de külföldi megfelelője sem található. Az egyetemi képzésben és továbbképzésben résztvevőkön kívül ajánlható mindazoknak, akik a városrekonstrukció rendkívül bonyolult tennivalóiban szerepet vállalnak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!