MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Vasúti építészet

: Vasúti építészet

Kiadás:

Budapest, 2009

Kiadó:

Magyar Államvasutak

Kategóriák:

Építészet Vasút

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789638773968

tartalom:

"A könyv bemutatja a vasút működtetéséhez szükséges épületeket, a magyar vasúthálózatot kiépítő vasúttársaságok által használt különböző létesítményeket, különös tekintettel az állomások utasforgalom lebonyolítása céljából építetteket. Megismerhetjük a vasúti forgalom irányítása céljára kifejlesztett speciális épületfajtákat és a különböző nagyságú személyforgalmat lebonyolító állomások utasforgalmi épületeit, a kezdeti időkben épített indóházakat, a felvételi épületeket, a fejpályaudvarok vágánycsarnokait, a nagyállomások sajátos helyiségeit. Átfogó képet kapunk a magyar vasúthálózat kiépítése során kifejlesztett típus állomásépületekről, a MÁV által a XIX-XX. század fordulóján végrehajtott átépítési programja keretében létrehozott nagyállomási utasforgalmi épületekről, az 1998-ban megindult felvételi épület rehabilitációs projektjeiről. A vasúti építészet kialakulását és a legjelentősebb magyar vasúti épületek átalakulásának folyamatát az olvasmányos szövegen túl az épületeket bemutató több száz kép teszi változatossá."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!