MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Velencze kövei. I-III. kötet

: Velencze kövei. I-III. kötet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1896

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Építészet Olaszország története Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára

Terjedelem:

510 p, 21 t.;487 p, 20 t.;339 p, 13 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Velence kövei (1851-1853) című munkájának három testes kötetében John Ruskin, a 19. századi angol esszéista, művészetfilozófus és szociálesztétikai próféta egy város tereit és épületeit, architektúráját - annak mind legapróbb részleteit, mind legáltalánosabb jegyeit - a város élete" kifejeződéseként látta és értelmezte, azaz társadalmi viszonyok és állapotok ábráját fedezte fel benne. A tér és az épület nem részvétlen színtere, semleges helyszíne annak, amit benne és vele tesznek, illetve ami benne és vele történik. Eleve azért jött létre, hogy bizonyos meghatározott dolgok történjenek meg bennük vagy velük, s ami bennük vagy velük történik, utólag is mintegy átfunkcionálhatja" a teret és az épületet: az esemény felírja értelmét és jelentőségét a színtérre, tett és helyszín között szükségszerű, motivált kapcsolat létesül, emberi cselekvés és holt anyag tetthellyé forr össze és így él tovább az emlékezetben."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!