TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Bethlen Miklós önéletírása

: Bethlen Miklós önéletírása

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Ardói Könyvkiadó

Kategóriák:

Erdély Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Századok

Terjedelem:

623 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A 21 részre oszló bevezetésben Bethlen a becsületről, hírnévről, örökkévalóságról elmélkedik a protestáns teológia alapján, de a kor filozófiai irányzatainak - Descartes, Coccejus tanításainak - ismeretét is elárulva. A második nagyobb egység a szerző testi-lelki tulajdonságainak a descartesi filozófia nyomán kialakuló analitikus módszerrel történő elemzése; fizikai adottságainak, hajlamainak, hibáinak, egészségének, izlésének a magyar irodalomban páratlanul álló részletes leírása. A következő fejezetcsoport Bethlen tanulmányait mutatja be, a tanulást, a kultúra fontosságát a puritanizmus szellemében hangoztatja. A férfikort bemutató terjedelmesebb rész két egységre bontható: második házasságáig a magánéletre kiterjeszkedve, nyilvánvaló irodalmi igénnyel megírott részre, és a politikai eseményekre korlátozódó, ellenségeit támadó, önmagát védő hangjával sok helyen vitairatjellegű második részre. A gazdag tartalmú mű történeti és irodalmi jelentősége egyaránt igen nagy."

leírás:

Átkötött példány, a szöveg több helyen ceruzával aláhúzva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!