TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Börtön volt a hazám. Hosszú István beszél

: Börtön volt a hazám. Hosszú István beszél

Kiadás:

Budapest; New York, 1989

Kiadó:

Európa Könyvkiadó Budapesti Zsidó Hitközség

Kategóriák:

Erdély Magyar irodalom Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

117 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

E dokumentum-interjú kötet témája két szálon fut. A napjainkban tömegesen megjelenő Erdély-, illetve Románia-irodalommal szemben részletes, pontos, tárgyszerű és a szó valódi, tehát irodalmi értelmében is elborzasztó képet nyújt e szomszédos ország mindennapjairól, társadalmi viszonyairól, a magyarországi állapotokat is veszélybe sodró ottani válságról. A másik szál a romániai egyéni élet lehetőségeibe vezeti el az olvasót. Hű tükre nemcsak a munkásember mindennapi megaláztatásainak, de annak a nyelvi-kulturális elnyomorodásnak is, amely olyannyira sajátja a kisebbségi magyarságnak. Mindemellett Csalog-Hosszú könyve tényirodalom is. Az első és mindmáig egyetlen részletes és pontos beszámoló a Ceausescu-rendszert minden ízében megrázó 1977-es kataklizmának, a Zsil-völgyi bányászsztrájknak. Az események leírása egyben történelmi előképként is felfogható, egy olyan eljövendő esemény előérzete, amely formájában, tartalmában, indulataiban és érveiben egyaránt előrevetíti egy majdani esemény valóságát, ami pontot tesz majd e diktatúra végére. A Börtön volt a hazám a felszabadult lélek tanúságtétele: "rázós" politikai pamflet, regény, társadalmi dokumentum.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!