TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Emlékezetre méltó dolgok 1718-1784

: Emlékezetre méltó dolgok 1718-1784

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1970

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Erdély Magyar történelem Művelődéstörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

560 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"1718-at írtak, amikor az itt közzétett munka szerzője, Rettegi György, a Doboka megyei Páncélcsehen világra jött, és 1786-ot, amikor a szomszédos Mezőköblösön örökre lehunyta szemét. E két évszám azonban nemcsak az ő életét határolja, hanem azt az időszakot is, amelyre a feudális Erdély addig megélt legjelentősebb változásai esnek. Ekkor zajlott le ugyanis Erdély sokat emlegetett "metamorphosis"-a. Felületi jelenségeiről, hasonló című írásában, Apor Péter rajzolt eleven képet. A válságérzés, amelynek Rettegi feljegyzései számtalan helyen hangot adnak, a kor egész nemességére jellemző. Mi is játszódott le tehát valójában a XVIII. századi Erdély földjén, milyen erők és változások sodrába került az itteni társadalom és benne a kötetünkben kortársairól valló dobokai nemes élete? Erről szól ez a könyv."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!