TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Háromszék 1848-1849

: Háromszék 1848-1849

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1979

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Erdély Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

266 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Az erdélyi 48 izgalmas kérdéseit a történészek immár több mint egy évszázad óta előszeretettel kutatják: háromnyelvű irodalma szinte áttekinthetetlen. De a forradalom helytörténetére jóval kevesebb figyelmet fordítottak. Pedig Erdély nagy múltú történeti tájai, valamint a vármegyék, székek és városok históriája nélkül a forradalom összképe hiányos, elnagyolt. Háromszék Habsburgellenes önvédelmének történetét jobban ismerjük, hiszen egyes kérdéseivel neves történészek foglalkoztak az utóbbi években is. Mindez azonban mit sem változtat azon a tényen, hogy az egyetlen összegző történeti munka Háromszék forradalmi eseményeiről még a XIX. század végén készült. A kérdés új, monografikus feldolgozására tehát, amelyet a 48-as forradalom mostani évfordulóján nyújtunk át az olvasónak, régóta szükség van."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!