MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A firenzei festészet és társadalmi háttere

: A firenzei festészet és társadalmi háttere

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

429 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632815610

tartalom:

""A londoni National Gallery nagy központi termében két festmény látható egymással szemben: mind a kettő a Madonnát ábrázolja gyermekével. Masaccio munkája az egyik, Gentile da Fabrianóé a másik. Firenzében készült mind a két kép, 1426-ban, illetve 1425-ben, mindössze egy év különbséggel. A különbség mégis óriási a két festmény között" - ezzel a megállapítással indítja Antal Frigyes korszakos jelentőségű monográfiáját a firenzei festészetről. Majd felteszi a kérdést: ,,Hogyan festhettek két ennyire különböző képet ugyanabban a városban, ugyanabban az időben? Milyen választ adna erre a kérdésre a művészettörténet?" A firenzei festészet és társadalmi háttere című munka ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ, megvilágítva a XIV-XV. század nagy művészeti központjának bonyolult társadalmi, politikai viszonyait, tudományos, filozófiai és vallási áramlatainak összeszövődését a művészet stílusfejlődésével. Plasztikusan rajzolódik ki a műből a művészek és a megrendelők portréja, életszemléletük, gondolkodásmódjuk sokfélesége. Az 1948-ban angolul megjelent, világszerte nagy elismerést kiváltó művet most végre magyar fordításban veheti kézbe az olvasó. A kötetet 31 színes és 14 fekete-fehér kép illusztrálja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!