MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A szavak a festészetben

: A szavak a festészetben

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Francia irodalom Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Imago

Terjedelem:

105 p., 6 t.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631320685

tartalom:

"A könyv szerzője a francia regényirodalom "új hullámának" népszerű és sziporkázóan szellemes írója. Butor ezúttal a művészettörténet területére kalandozik el, meglehetősen szokatlan szempontból fogva vallatóra a műveket. Nem a képek képszerűsége, azaz stiláris sajátossága, festői technikája, a kompozíció módja érdekli, hanem verbalizálható tartalmuk, pontosabban az a jelentésárnyalat, jelentéstöbblet vagy jelentésmódosítás, amelyeket a festménybe belekomponált betűk, szavak, olykor hosszabb szövegek sugallnak. A szemünkben sokszor közömbös vagy érdektelen szignók, feliratok a Butor-féle tárlatvezetés során hirtelen szembeszökőek, jelentékenyek lesznek, olyannyira, hogy többé lehetetlen észre nem vennünk azt a változást, amelyet a kép jelentéstartományában okoznak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!