MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Beszélgetések Picassóval

: Beszélgetések Picassóval

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Fotózás, fotóalbum Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

292 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Brassai eleven szem" - írta Henry Miller. Francois Mauriac meg így nyilatkozott: "Különleges valaki... Senkihez nem hasonlítható fényképész: valójában festő, szobrász, aki a szobrászat és festészet helyett a fényképészetet választotta." Ez a sokoldalú egyéniség, a világhíres fotó- és filmművész, festő és író brassói születésű magyar, eredeti nevén Halász Gyula. 1924 óta él Párizsban, a művészeti élet legnagyobb sodrásában. A Beszélgetések Picassoval több mint harminc év eseményeit eleveníti fel. Ennyi ideje annak, hogy Brassai a boisgeloup-i kastélyban járt, ahol Picasso szobrait fényképezte. Tanúja volt Picasso életének, mely a La Boétie utcai, majd a háború alatt és után a Grands-Augustins utcai műtermekben zajlott, s évekkel később Dél-Franciaországban ismét találkozott vele. A festő központi alakja körül megjelennek a kortársak és barátok: Dali, Eluard, Reverdy, Sartre, Camus, Cocteau, Michaux, valamint feleségei és szerelmei. Brassai ragyogó elbeszélő tehetséggel tolmácsolja a számos apróbb-nagyobb eseményt, találkozást és beszélgetést, amelyben Picasso, környezete és a korabeli Párizs eleven plaszticitással jelenik meg. A kötetet saját fotói illusztrálják, s őt magát barátja, Illyés Gyula mutatja be.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!