MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Középkori orosz festészet

: Középkori orosz festészet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Festészet Oroszország története Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

187 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632072987

tartalom:

A technika századának nevezett XX. század jelentős művészettörténeti felfedezéssel is gazdagította az egyetemes kultúrát: az óorosz festészet remekeivel. Régi templomok, kolostorok rejtett kincsei - freskók és ikonok - kerültek napvilágra, hogy gondos, hozzáértő kezek munkája nyomán szülessenek újjá. A rárakott festékrétegektől megszabadított ikon teljes színpompájával tárult fel, eloszlatva azt a hiedelmet, hogy a középkori orosz művészet a kultúra egyetemes fejlődésétől elszakadt, aszketikus, komor és fanatikus volt; az ikonok sugárzó ereje és formavilága a klasszikus ókor és Bizánc művészetével mutat rokon vonásokat, de egyben a nemzeti fejlődés, az orosz történelem tükre is mindegyik. Viktor Lazarev, a nemzetközileg elismert moszkvai művészettörténész imponáló tárgyismeretről tanúskodó esszéi megbízhatóan vezetnek végig az orosz ikonfestészet és a középkori orosz művészet történetén, szakembert és laikus olvasót egyaránt megragadó, élvezetes stílusban.

leírás:

Védőborítója szakadt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!