MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Manet: Reggeli a műteremben

: Manet: Reggeli a műteremben

Kiadás:

h. n., 1987

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pantheon

Terjedelem:

84 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631324788

tartalom:

˝Manet 1868-ban festette Reggeli a műteremben című képét. Először az 1869-es párizsi Salonban állította ki, ma főművei között tartják számon. A XIX. század önértékelése és megértése szempontjából is alapvető kép: a festő csendéletszerűen egymás mellé helyezi alakjait s különállásukban fejezi ki a polgár elszigetelődését, elmagányosodását. A kötet nemcsak a korabeli festészet egyik legérdekesebb művészének kulcsfontosságú művéről szól, hanem iskolapéldája annak is, hogyan mélyedhetünk el egy képben, hogyan juthatunk el az aprólékos vizsgálat, odafigyelés útján a műalkotások gyökeréig. Ez a kis könyv a kitűnő művészettörténész, Werner Hofmann egyik legfrissebb munkája. Hofmann 1928-ban született, művészettörténeti tanulmányait Bécsben és Párizsban végezte; 1950-55 között a bécsi Albertina munkatársa volt. 1960-ban kezdett hozzá a bécsi Museum des 20. Jahrhunderts gyűjteményének megszervezéséhez és annak megnyitásától (1962) hét éven át igazgatója volt; 1969 óta a Hamburger Kunsthalle élén áll; vendégprofesszorként tanított a Berkeley és a Harvard egyetemen, 1984-ben a New York-i Columbia egyetem hívta meg. "A modern művészet alapjai" című könyve magyarul is megjelent.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!