MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Mantegna

: Mantegna

Kiadás:

h. n., 1974

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Művészet Kiskönyvtára

Terjedelem:

23 p., 26 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631301141

tartalom:

"A mantovai Gonzaga-palotában az ún. jegyesek terme az egyetemes festészet történetének kiemelkedő jelentőségű freskóegyüttesét rejti. A freskók alkotója Andrea Mantegna, a kora reneszánsz egyik legjellegzetesebb festője. Pályafutását egy padovai festő műhelyében kezdte, de mesterénél nagyobb hatást gyakorolt rá az egyetemi város szellemi légköre és Donatello munkássága. A kutató szenvedélyével érdeklődött az ókor emlékei és a perspektíva "tudománya" iránt, de stílusának kialakulásában - a firenzei quattrocento mesterein kívül - szerepet játszott a velencei festészet és a humanizmus gondolkodásmódja is. Majd minden műfajtan újat alkotott: a veronai San Zeno-templom oltárán a perspektíva vívmányainak alkalmazásával egységbe foglalta az addig önálló táblák sokaságából álló oltárképet, a jegyesek termének freskóin pedig az európai festészet első csoportportréját láthatjuk. Tátrai Vilmos tanulmánya a legjellemzőbb témák köré csoportosítva ismerteti Mantegna munkásságát, felvillantva emberi tulajdonságait és a mantovai fejedelmi udvar életét. Fejtegetéseit 50 fekete-fehér és 7 színes kép támasztja alá."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!