MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Masaccio

: Masaccio

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A művészet világa

Terjedelem:

15 p. 28 t.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631303454

tartalom:

"Ami pedig a jó festői stílust illeti, kiváltképpen Masacciónak kell hálát adnunk, mert ő dicsvágytól eltelve felismerte, hogy a festészet tulajdonképpen nem egyéb, mint egyszerűen rajzzal és színekkel való utánzása a természet valamennyi eleven részletének, mégpedig olyan formában, ahogyan a természet megalkotta őket, és hogy azt, akinek sikerül e célt tökéletesen elérnie, kiváló festőnek nevezhetjük. ...; ő volt az első, aki szép testtartással, szép mozdulatokkal, erőteljesen és elevenen ábrázolta alakjait, és sajátságos, eredeti, természetes plaszticitással festet. ...Szépen, harmonikusan és lágyan festett, az arcok és a meztelen testek hússzínét összhangba hozta a ruhákéval, ez utóbbiakat pedig legszívesebben néhány könnyed ránccal rajzolta meg, tehát ugyanolyannak ábrázolta, amilyen a valóságos, igazi ruha. Ezzel nagy szolgálatot tett a művészeknek, s megérdemli, hogy dicsérjék érte, hiszen tulajdonképpen ő találta fel a festés helyes módját; mert mindaz, amit a festők előtte alkottak, valójában csupán festett dolgok, az ő művein viszont ahhoz képest, ami mások keze alól került ki, minden elevennek, igazinak, természetesnek tetszik." Giorgio Vasari

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!