MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Mészöly Géza 1844-1887

: Mészöly Géza 1844-1887

Kiadás:

Budapest, 1953

Kiadó:

Művelt Nép Könyvkiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

51 p., 24 tbl.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Ahhoz, hogy Mészöly Géza életét és a magyar tájképfestészetben úttörő jelentőségű művészetét helyesen és a maga eleven valóságában lássuk, feltétlenül szükséges, hogy ismerjük azt a kort, amelyben élt és dolgozott. Megpróbáljuk tehát nagy vonásokban felvázolni alakja köré a korabeli élet panorámáját és megéreztetni valamit annak levegőjéből. Mészöly életét az 1844-es és 1887-es évszámok fogják össze. Életpályája rövid, mégis három különböző korszakon fut át. A reformkor utolsó éveiben születik, az abszolutizmus idejére esik gyermekkorának nagy része és ifjúkora, végül a kiegyezést követő két évtized alkotja művészi tevékenységének időkeretét. Minket csak az utóbbi időszakok érdekelnek, mivel az elsőt még mint öntudatlan gyermek tölti el, s ez idő eseményei csak közvetve, kihatásai által válnak élményévé. A korkép felvázolását tehát 1849-ben kezdjük."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!