MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Michelangelo 1475-1564

: Michelangelo 1475-1564

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

Taschen Verlag

Kategóriák:

Festészet Szobrászat Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

94 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

3822852384

tartalom:

"Michelangelo kora ifjúságától hajlott koráig sohasem csinált titkot arról, hogy szenvedélyek emésztik. Nagyszerű életművét e titáni erők sodrásában alkotta meg, amelyek - akárcsak Dantét - hol mennyei magasságokba emelték, hol pokolbeli mélységekbe taszították. És ebben az életműben kiemelt helyet foglalnak el a szép ifjak. Az utókor sokáig úgy tett, mintha nem venné észre. Sőt egyesek, bántónak is nevezhető aggályossággal, megpróbálták ezt az érdeklődést eltitkolni. Egyfajta morális cenzúra - amely értetlenül állt e monumentális alkotóerővel szemben - meglehetősen ügyesnek hitte magát ahhoz, hogy fátylat borítson az egyaránt égető és misztikus szerelmekre, amelyeknek a művész vésője vagy ecsetje adott formát.
Michelangelónál a szenvedélyt és az alkotást ugyanaz a tűz táplálta: "Egyetlen elemem ez, amely lángra gyújt és éget, mert ami elemészt másokat, az engem éltet" - vallja meg korai költeményében. Versei a "tüzes és sziklás láva" énekei. És a szenvedések, amelyeket az örökös lángolás okoz, néha oly elviselhetetlenek, hogy sajnálja, amiért nem fosztották meg látásától, amely mindennek ellenére a szépség forrása: "Ha fiatal koromban megtudtam volna, hogy a szépség ragyogása, amelybe beleszerettem, a szívbe visszaáramolva tüzet gyújt, a halhatatlan kín tüzét, akkor önként kioltottam volna szemem világát!"
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!