MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Molnár-C. Pál

: Molnár-C. Pál

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar mesterek

Terjedelem:

20 p., 88 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631325415

tartalom:

Molnár-C. Pál életműve mennyiségét, stílusfordulatait, festői vállalkozókedvét és technikai leleményét tekintve egyaránt lenyűgöző. 1909-ből már fennmaradtak rajzai, s 1981-ben még frissen, tele életkedvvel dolgozott, miközben a két időponttal körülhatárolható évtizedekben újabb és újabb szellemi kalandokra vállalkozva meg-megújította művészetét. Kezdetben a nagybányai látásmód inspirálta természeti motívumokat megörökítő képeit, majd a 20-as években a római ösztöndíjasok tagjaként Olaszországban klasszizáló jellegű, sima felületű vásznakat festett, melyeken kissé megnyújtott, stilizált alakok időtlen mozdulatlanságba merevedtek. Sok egyházi tárgyú műve mellett arcképeket, itáliai tájképeket, majd egyre gyakrabban szürrealisztikus asszociációkat keltő, álomszerű kompozíciókat alkotott. Nagy mestere volt a színeknek, melyek skálája a halvány, párás szürkétől az éteri kéken és a világító rózsaszínen át a zöldek legváltozatosabb árnyalatáig terjedt, időnként a tárgyiatlan festői foltok szivárványszínű káprázatát is felvillantva. Gazdag grafikusi munkássága egyenértékű festészetével. Pogány Ö. Gábor tanulmánya első ízben vállalkozik ennek a sok árnyalatból összetevődő életműnek a bemutatására.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!