MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
R. Delaunay

: R. Delaunay

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Grafika Avantgard

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

95 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631317218

tartalom:

"Delaunay a század első évtizedeinek gazdag festőgenerációjából talán a legtalálékonyabb, a legkísérletezőbb szellem, s éppen ezért nehezen sorolható bármelyik irányzathoz is. Szakítva a kubizmus monokrómiájával, elragadó színvilágot, színnyelvet alkotott, s 1912-től kezdve már az absztrakt festészet úttörő kísérletezője. Barátja, Apollinaire, munkáinak egyik első értője és elemzője "orfikus festőnek", a "kubizmus örökösének" nevezte, de még ő sem tudott művei mélyére hatolni. Témáit a kor jelenségei sugallták: a sport, a vasút, az Eiffel-torony vissza-visszatér a vásznain, mint teljesen új festői téma, s átszűrve sajátos látásmódján. Kitűnő portréfestő is volt, barátairól - Apollinaire-ről, Cendrars-ról, Tzaráról - s más szürrealista költőkről festett képei igazi remekművek. Bár fiatalon meghalt, művei egyéni utat tükröznek máig is ható érvénnyel. A pop art közvetlen elődjének tekinti, s az ő munkásságából eredeztethetjük azt a törekvést, amely különösen napjainkban vált jelentőssé: a képzőművészetnek vizuális környezetünk alkotó elemévé válását. Ez a kötet, amely eddig ismeretlen dokumentumokat is felhasznál, hangsúlyozza ennek a néhol igen lírai életműnek egyediségét és jelentőségét. Michel Hoog, a párizsi Jeu de Paume Múzeum munkatársa sok éven át foglalkozott Delaunay festészetével, amelyet egyelőre még inkább csak csodálunk, mint értünk, s először tett kísérletet jellemző és forradalmian új motívumai mélyebb értelmének feltárására. A kötetet 50 színes és 25 fekete-fehér reprodukció teszi teljessé."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!