MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Reneszánsz

: Reneszánsz

Kiadás:

Budapest, 2007

Kiadó:

Vince Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

95 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9783822846216

tartalom:

"A nyugati művészet történetében a kora reneszánsz idején fordul elő első ízben, hogy a festészet jut vezető szerephez a többi művészeti ággal szemben. Új viszony alakul ki a műalkotás és a szemlélő között. A kép már nemcsak szolgálni kíván, kihívást jelent az előtte álló néző számára. A kor nagy újítása a perspektíva és az arányok kutatása, a képmásról alkotott új felfogás - miszerint annak az egyént kell ábrázolnia -, valamint a tájképfestészet önállósulása. A művészet rálépett arra az útra, mely az ábrázolás "természetességétől" a természet beható megértéséig és megragadásáig vezetett. Ez egyaránt érvényes Masaccio, Uccello, Piero della Francesca, Botticelli vagy Mantegna műveire Itáliában és Multscher vagy Witz alkotásaira Németországban. Németalföldön a táblaképfestészet virágkorát élte a van Eyck fivérek, Rogier van der Weyden, Hugo van der Goes és Hans Memling munkássága és Hieronymus Bosch talányos kísértetvilágot megjelenítő képei révén. A 15. század vége felé Velencében - mindenekelőtt Antonello da Messina és Giovanni Bellini művészetében - forradalmi változás érlelődött, amely a reneszánsz érett szakasza, illetve azon túl már a 16. század későbbi festészete felé mutat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!