MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Tóth Menyhért

: Tóth Menyhért

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mai Magyar Művészet

Terjedelem:

46 p., 8 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633360676

tartalom:

"Tóth Menyhért művészetének helyét és értékét kortárs képzőművészetünkben, világképének, emberségének és művészi munkásságának maradéktalan egysége határozza meg. Mindenekelőtt az emberek cselekedetei foglalkoztatják, emlékeiből is inkább a mások jótetteiről szóló történetek kerülnek az első helyre. Emlékezései közül különösen jellemzőek a főiskolai évek szállásgondjait felvillantó epizódok. 1931-ben például közel a főiskolához, a Bajza utcában csupán egy hétre tudta hatpengős ágybérleti díját kifizetni. Ekkor a beteg nagynénjével együtt lakó fiatal házaspár -egyetlen szobájuk negyedik lakójaként - fogadta be a művésznövendéket hónapokra "családtagnak". Majd a főiskola altisztjének az édesapja vette gondjaiba, és hosszabb időn keresztül a menza egyik asztalán vetett neki ágyat. Amikor pedig éppen sehol sem volt szállása - főiskolás társával - az egyik reggelig nyitva tartó vendéglőben húzódott meg melegedni, egy deci bor mellett. A pincér - megsejtve a művésznövendékek nyomorúságát - borravalót adott nekik úgymond, erre most inkább ők szorulnak rá."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!