MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Trattato della pittura

: Trattato della pittura

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

131 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az ő munkásságukon keresztül Cennini módszerei, receptjei máig is feltalálhatók pikturánkban. Nagy Sándor, mint főiskolai tanár a temperafestés, a gessoalap Cennini idejéből való hagyományait a festőgenerációk egész sorának adta át - csakhogy nem egészen úgy, ahogy azt a pádovai mester több, mint ötszáz évvel ezelőtt megírta. Ennek nyilván több oka van. Az egyik a legfőbb, hogy az a német fordítás, amit a gödöllőiek használtak nem pontos, nem teljes. Ezenkívül a maguk tapasztalatait, máshonnan szerzett módszereiket is hozzáadták; a Cennini-használta anyagokat ma már nem lelték fel, és sokszor tévesen akarták pótolni (gipszdöglesztés). Több mint húsz évvel ezelőtt sikerült megszereznem Rómában Cennini könyvének legteljesebb kiadását, mint egyiket, és ekkor úgy gondoltan legfontosabbat azok közöl a kül- és belföldi festőtechnikai könyvek közül, amelyeken keresztülrágtam magam, hogy megtanuljam mesterségem minden ágazatát a falfestést az aranyozással, a sokszorosító temperakészítést. Megtanuljam elméletben és kipróbáljam gyakorlatban is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!