TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Felelős döntés vagy ítéletvégrehajtás? Orvosetika változó világunkban

: Felelős döntés vagy ítéletvégrehajtás? Orvosetika változó világunkban

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Filozófia Jog Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

183 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633606888

tartalom:

A kezünkben tartott, összefoglaló jellegű kötet a tudós és hitvalló orvos-kandidátus, teológiai doktor kiáltóan időszerű műve. Vallomás, ismeret- és fogalomtisztítás, az Élet egészére szolgáló, nagyívű s egyben részletekre is kidolgozott áttekintés egyszerre. Fölemeli tekintetünket az értékzavarokkal küszködő, az emberi életet és a vele kapcsolatos értékeket szem elől tévesztő, az etika történetileg s tudományosan is kimunkált, bevált normáit elhomályosító, álhumanista nézetek fölé. Igazságot tesz az élet útján, a szenvedésen és az örömön át a halálig, hitvallást tesz a kiküzdött, tiszta boldogság mellett. Alapos tudással, fölkészültséggel, nagy emberi és orvosi tapasztalattal fogalmazza meg a szerző az igaz emberi gondolkozás alapelveit, bevezet egy, mai életben fölmerülő kérdések sorát éles szemmel boncolgató és különbséget tevő pozitív gondolatmenetbe, amelynek célja a teljesség felé haladó és emberhez egyedül méltó, az "örökkévalóság igézetében" tudatosan tervezett élet. Kiemeli és részletesen megvilágítva tárgyalja az orvos és a beteg személyes problémáit, a személyiség méltóságát és egyensúlyát a család, a szerelem, az eltévelyedések veszélyei, a lélektan és a szociológiai állásfoglalások, az egyházi tekintély és vallásos meggyőződés követelményei, az orvosi beavatkozások (p1. a szervátültetés) kérdései, - s általában és hangsúlyosan az életminőség nagy felelőssége, örökkévaló jelentősége szempontjából. Rávilágít az abortusz és az eutanázia körüli problémákra és vitákra, valamint számos szóba jöhető határkérdésre. Ezt jelzi tervezett sorozatának címe is: "Gyepűjárás". Az egész munkát átszellemesíti a "distinctio spirituum", a Szent Ignáci "szellemek megkülönböztetése" s az a hang, mely "az örökkévalóság igézetében" szól, felelősen, iránymutatón. (Dékány Endre)

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!