TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A bomlás kézikönyve. Aforizmák

: A bomlás kézikönyve. Aforizmák

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Adoma, aforizma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

218 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630752050

tartalom:

"E. M. Cioran román születésű francia gondolkodó. Legfőbb mondandója a világ (a nyugati civilizáció) hanyatlása. Nem lehet derűlátással gyanúsítani, hiszen mestere, Nietzsche sem volt derűlátó. Van azonban legalább két igazán rokonszenves vonása: az egyik szenvedélyes (és többnyire kiábrándultságában is katartikus) igazságszeretete, a másik a tagadhatatlanul ki-kiütköző misztikus hajlamai ellenére is uralkodó racionalizmusa. A francia esszé ma sokkal kevésbé franciás, mint az ő művei. Filozófiája nem összefüggő rendszer, hanem mindig valamilyen lényegre (irodalmira, emberire, szellemire, társadalmira) rávillanó aforizmarendszer. Ciorant az is élvezettel olvashatja, aki nem igazán barátja a gondolat-műfajnak. Megkapó észpártisága, fogalmazásának gondos tisztasága megnyugtatóan ellensúlyozza meglehetősen sötét világképét. Cioran jelentős szerepet játszik a francia szellemi életben. A háború óta sem Romániában, sem Magyarországon nem jelent meg kötete."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!