TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A fejedelem

: A fejedelem

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

121 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630935198

tartalom:

"A cél szentesíti az eszközt." Aligha akad a történelem és a politika iránt érdeklődő olyan olvasó, aki ne tudná, hogy e mondást Niccoló Machiavellinek tulajdonítják. Biztos, hogy hallottak már híres művéről, "az uralkodók tankönyévről" is. De vajon ismerik-e mindannyian magát a művet, a "hatalom tudományának" alig száz oldalas kézikönyvét, amelynek hatása máig felfedezhető a gyakorlati politikusok tevékenységében? Machiavelli munkájából árad az a meggyőződés, hogy minden egyéb érdeket és értéket alá kell vetni az autonóm állam érdekének, a politika pedig nem erkölcs kérdése, hiszen egyetlen mércéje van: a siker. Hogy igaza van-e a szerzőnek? Ezt döntse el maga az olvasó. Javasoljuk, ismerkedjen meg Nagy Frigyes porosz király és az angol Thomas Macaulay véleményével, gondolataival is e munka kapcsán.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!