TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A felőrlődés logikája. (Esszék, értelmezések, jegyzetek)

: A felőrlődés logikája. (Esszék, értelmezések, jegyzetek)

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Enciklopédia Kiadó ISTER kiadó

Kategóriák:

Filozófia Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

318 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638477288

tartalom:

"Esszéket írok etikai-antropológiai kérdésekről, mert hiszem: az ember problémája a legkomolyabb dolog. Nem vagyok biztos abban, hogy filozófia az, amit csinálok, de az igen elvont szaktanulmányok mellett és közben szükségét érzem a kötetlenebb és talán közérthetőbb formának, és az önkifejezésnek is. Lehet, a művészhallgatók között végzett tanári munkám indít arra, hogy a kimondott igazságok szikár burkát felrepesztve, érzéki töltést csempésszek az elvontságba, és sugallni próbáljak valamit a világról, amit helyesnek érzek, de másképp elmondani nem tudok. Vajon eljutok-e az emberekig? - nem tudom. De célom mégis csak ez. Mert az illúziórombolás korában felmagasodott egy illúzióm: hiszek a társadalmi szolidaritás eszményében. Ezért van hivatástudatom... Remélem, hogy nemzedékem, a filozófiával foglalkozók nemzedéke mögött felzárkózik az ifjú filozófusok csapata, amely képes lesz elfogulatlanabbul, műveltebben és tisztábban új gondolatokat nyújtani azoknak, akik a világot nem csak élni, de érteni is akarják." Bretter György

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!