TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A fenségről

: A fenségről

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Görög irodalom Klasszika-filológia Esztétika Görög nyelv

Nyelv:

Görög, Magyar

Sorozat:

Görög és latin írók

Terjedelem:

130 p

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A mű címe: A fenségről. Szólhatna a cím ekként is: a magasztosságról, vagy: az emelkedettségről. Mindenesetre az irodalmi ábrázolás kimagasló fokáról van szó benne, arról, ami nagyszerűségénél fogva rendkívüli, egyszóval minőségileg többet ér, mint bármi más. Műfaja: irodalomtörténet - a szó igazi értelmében. Vagyis nem pusztán theória, hiszen e görög szó eredeti jelentése jóval túlnő az "elmélet" fogalmán. Voltaképp: irodalomelméleti példákon igazolt művészetfilozófia. Olyan irodalomelméletről van itt szó, amelyik együtt él és hat az irodalomkritikával. Mert a tanulságos irodalmi példák e könyvben nemcsak az elmélet gyakorlati igazolását szolgálják, hanem egyszersmind kritikai állásfoglalást is jelentenek. A mű középpontjában a tartalom és forma összhangjának, illetve ezen összhang megbomlásának a kérdése áll, ami a modern esztétikának is egyik alapproblémája.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!