TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A közgazdaságtan társadalmi és etikai vetületei. Nemzetközi tanácskozás a Vatikánban

A közgazdaságtan társadalmi és etikai vetületei. Nemzetközi tanácskozás a Vatikánban

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1993

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Filozófia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

180 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638156023

tartalom:

˝Erkölcs, piac, állami beavatkozás, gazdasági hatékonyság, elosztási igazságosság és újraelosztás - olyan szavak ezek, melyek fogalmi tartalmának hazai jelentőségét s főként időszerűségét aligha vitathatja bárki is. Ha ehhez még hozzácsatoljuk a mindennapjaink gyakorlatában ténylegesen megélt - a gazdasági átmenettel kapcsolatos - nehézségeket és különféle problémákat, akkor nyugodtan kijelenthetjük: egy olyan szellemi vállalkozás, amelyik a viharos gyorsaságú és éppen ezért társadalomlélektani szempontból szinte feldolgozhatatlan, kényszerű értékváltások szédületében ingadozó társadalmak számára próbál irányjelzőket s fogódzókat adni, méltán nevezhető nemcsak elméleti, de gyakorlati szempontból is nagyjelentőségű kísérletnek. Gyümölcsözőnek és sikeresnek minősíthetjük az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsa által szervezett közgazdász-találkozó eredményét, melynek írásos anyagát tartalmazzák e kötet tanulmányai. Elismert és híres közgazdász-tudósok jól megválasztott szűkebb köre adott összefüggő választ a korunk égető problémáit megfogalmazó, és a résztvevők számára előzetesen átgondoltan megfogalmazott, a problémák lényegét tükröző kérdésekre.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!