TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A szép fogalma

: A szép fogalma

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Horror Metaphysicae

Terjedelem:

479 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633793920

tartalom:

"A szép vagy a szépség (vagy a rút és a torz) fogalma (vagy eszméje)... nem mindennapi, hanem filozófiai fogalom (eszme). Walter Benjamin megfogalmazásával a szépség a filozófiai égbolt fő idea-csillagainak egyike. A szép fogalma a filozófiával, azaz pontosabban a metafizikával született. Nem a "szép" értékorientációs kategóriájának újbóli kijelentésében gyökerezik ("ez szép"), hanem a kijelentő mondat igazságának tagadásában. A filozófus azt mondja, "nem ez a szép, hanem valami más", vagy "nem ez a legszebb, hanem valami más", vagy "ez csupán látszólag szép, valójában valami más az" - és majd én megmutatom nektek, hogy mi a valódi, igaz szépség. Miként az igaz és a jó fogalma az igazságról és a jóságról alkotott mindennapi "vélemények" tagadásán át születik, ugyanez történik eszme-társukkal, a széppel is. A valódi, igaz szépséget a filozófusok közönséges világunknál magasabb rendű, de legalábbis ettől különböző világban helyezik el."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!