TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A szervetlen természet fejlődési dialektikája

: A szervetlen természet fejlődési dialektikája

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Stúdium Könyvek

Terjedelem:

250 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A bennünket körülvevő világ szüntelenül váltakozik, alakul. Bármely jelenség magában foglalja saját tagadásának a lehetőségét, s mindazoknak a jövendő formáknak a csíráját, amelyekké idővel elkerülhetetlenül átalakul. A változások ugyanolyan örökösek, mint maga a világ létezése. A változások természetes következménye, hogy az anyag törvényszerűen fejlődik az egyszerűtől a bonyolult, az alacsonyabb rendűtől a magasabbrendű felé. Ha a környező valóságot vizsgáljuk, a társadalom fejlődésében például könnyen megállapíthatjuk a felfelé ívelés tendenciáját. Évről évre nő az embernek a világról való tudása, fejlődnek a termelőerők és az emberek egyre inkább leigázzák a természet elemi erőit. Az élő természet fejlődésében is nyilvánvaló az előrehaladás. Az élet egész története nem egyéb, mint a szerves formák szakadatlan bonyolultabbá válási folyamata az egysejtűektől az emberig. Ám a szervetlen természetben már sokkal nehezebb észrevenni a felfelé ívelő tendenciát. A kozmikus testek - ködök, csillagok, bolygók - állapotában rendszerint igen lassan, évezredek és évmilliók folyamán következnek be a lényeges változások. Ezért a közvetlen megfigyelés nem a fejlődés általános irányát mutatja, hanem tulajdonképpen csak az objektumok pillanatnyi állapotát. Fejlődésükről ugyanolyan nehéz ítéletet mondani, mint néhány találomra kiválasztott filmkockából megállapítani egy film tar"

Állapot:

közepes

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!