TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A tudományfejlődés kérdőjelei

: A tudományfejlődés kérdőjelei

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

191 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630529408

tartalom:

"Az inkommunzurábilitás problémája mindmáig egyike a legélénkebb viták középpontjában álló tudományfilozófiai kérdéseknek, noha idestova húsz éve vetődött fel Kuhn és Feyerabend műveiben. E szerteágazó és sokrétű problémakör mögött az az alapkérdés rejlik, hogy lehet-e, és hogyan lehetne egymással összemérni - s ennek eredményeképpen azután fejlődési sorba rendezni - a természettudományos megismerés története során létrejött és egymástól alapvető (módszertani, tapasztalati és fogalmi) tekintetben különböző, ezért összemérhetetlennek (inkommenzurábilisnak) tűnő tudományos elméletek. A könyv e sokoldalú problematikának főleg a nyelvi vonatkozásaival foglalkozik, és a tudományos terminusok jelentésváltozásának következtében fellépő, számos angolszász tudományfilozófus, főként pedig Feyerabend által feltételezett inkommenzurábilitás elkerülhetősége mellett érvel."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!