TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Alekszandr Herzen. Emlékek és elmélkedések

: Alekszandr Herzen. Emlékek és elmélkedések

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

657 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630745224

tartalom:

"Mindazt, ami csillogó, sokszínű volt az ifjúságomban, külön cikkekben, kisregényekben dolgozom majd fel: ezekben együtt lesznek a fantáziadús formák és a valóságos érzelmek. Ifjúság és álmodozás lesz az összefoglaló címe ezeknek a kis cikkeknek. Most, amikor mindez még elevenen él bennem, most kell dolgoznom rajtuk. Meg azért is, mert elmúlt az ifjúságom, és életem első része véget ért. Milyen élesek a határvonalak! Az 1812 és 1825 közötti részt gyerekesség, a tudatosság hiánya jellemzi, az ember embrionális állapotát mutatja. Életem része a moszkvai tűzvész, amely alatt hat hónaposan az utcán feküdtem, s Ilovajszkij tábornok csapatainak tábora, ahol ágyúdörgés közepette szoptam az anyatejet. 1825 előtt már elkezdődik a második korszak; legfontosabb eseménye az Ogarjovval való találkozás... Az ifjúság e korszakának a barátság lesz a mottója. Tanulóéveimnek 1834 júliusa vetett véget; akkor kezdődtek vándoréveim. Komor kezdet ez, mintha tudatosan váltaná fel a felhőtlen ifjúságot. Nemsokára azonban a sötétség égi fénnyé alakul át: április kilencedikén őszintén szó esett köztünk mindenről. És ez már a szerelem kora, az egyetlen olyan korszaké, amelyben egyetlen lénnyé egyesültünk. A Tiéd ez: a Natasa-korszak" - írta Herzen 1838 őszén Natalja Zaharjinának."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!