TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
...ám az emberről semmit sem tudunk (Robots, Men and Minds)

, : ...ám az emberről semmit sem tudunk (Robots, Men and Minds)

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar társadalomtudósok a nagyvilágban

Terjedelem:

165 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632223098

tartalom:

A vérbeli futballszurkoló tudja, a mérkőzést csak a lelátóról szabad nézni, mert akkor az egész pályát látja, míg a tévében csak azt a részletet, amelyre az operatőr a kamerát irányította. Némiképp nehezebb a helyzetünk akkor, midőn önmagunk, tehát az EMBER szempontjából szeretnénk valamelyest áttekinteni és egy picit jobban érteni örvénylő századunk bizonyos mélyáramait.
Szerencsére a nagy tudósgeneráció legjobbjai, akik századunkban az atom, a sejt és a jel titkaiba való behatolást lehetővé tették, a legmélyebb természettudományos problémáktól felemelkedtek az egyes emberi közösséget érintő erkölcsi problémákig.
Ebbe a körbe tartozott a Közép-Európából indult élettudós, az osztrák-magyar Ludwig von Bertalanffy, azaz Bertalanffy Lajos is, az elméleti biológia egyik első kidolgozója, az ötvenes évektől beinduló tudományos rendszerkutatás kezdeményezője s a modern viselkedéstudomány kritikus ismerője. Előbb Amerikában, majd bővített formában Európában kiadott könyve a modern világ pszichológiájával foglalkozik. A szerző rendhagyó tudományos üzenete valójában egy természettudományos megalapozottságú és történelemfilozófiai kitekintésű eszencia, úton egy új ember- és világkép felé.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!