TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Aristoteles logikája

: Aristoteles logikája

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Klasszika-filológia Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

218 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Az emberi kultúra nagy értékei közé tartozik Aristoteles életműve. S bár már az évszázadok során sokan és sokat írtak Aristotelesről, hátra van még a feladat, hogy a marxizmus-leninizmus álláspontjáról, korunk legtudományosabb módszerével, a dialektikus materializmus módszerével tanulmányozzák a nagy görög filozófus munkásságát. Sándor Pál érdeme, hogy úttörő szerepet vállalt e feladat megoldásában; a nagy filozófus Logikáját veszi vizsgálat alá. A könyv első része behatóan ismerteti Aristoteles korának társadalmi és gazdasági viszonyait, elemzi a korabeli tudomány és filozófiai helyzetét, s a filozófus egyéniségét. Ezek után, sorra véve a Logika egyes fejezeteit, igyekszik kimutatni a társadalmi valóság visszatükröződését a visszatükrözés legmagasabb formájában, a logikában. A szerző célja, hogy Aristoteles logikai rendszerét megtisztítsa a történelem során rárakódott helytelen értelmezésektől, a skolasztikus hamisításoktól, s hogy eredeti tisztaságában, a megértést megkönnyítő magyarázatokkal kísérve tárja az olvasók elé a nagyértékű logikai tanításokat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!