TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Az igazságosság dilemmái

: Az igazságosság dilemmái

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

303 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630921707

tartalom:

"Mi az igazságosság? Egy kérdésen sem vitatkoztak még ilyen hevesen. Egy kérdés miatt sem ontottak ki annyi értékes vért, és nem hullattak oly keserű könnyeket. Platóntól Kantig egy kérdés sem képezte még ennyire a legjelesebb gondolkodók elmélyült gondolkozásának tárgyát. És mégis, e kérdés napjainkban ugyanúgy megválaszolatlan, mint valaha volt..." Ezzel a Kelsen-idézettel kezdődik a kötet, amelyben a szerző a marxizmus alapján keres választ az igazságosság izgalmas és nehezen megoldható problémakörére. A könyv első részében Földesi Tamás széles körű áttekintést ad az igazságosságról szóló nézetek történetéről. A második rész kísérlet egy lehetséges marxista igazságossági elmélet kidolgozására. A könyv harmadik, befejező része azt elemzi, hogy milyen aktuális és távlati igazságossági követelmények merülnek fel a magyar szocialista átalakulás során.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!